قهرمان مسابقات هندبال نونهالان دختر خراسان رضوی مشخص شد زنان چطور می‌توانند هیئت‌های عزاداری محرم را از زباله پلاستیکی نجات دهند؟ فوت پیرترین زن ایران| بانویی که متعلق به ۵ نسل گذشته بود سهم اعتیاد زنان در ایران حدود یک سوم میانگین جهانی است فرمول طلایی مادران برای بردن کودک به هیئت و روضه محرم پیشگیری از سقط جنین؛ نیازمند رویکرد جامع، علمی و چندبخشی است درخشش دختر اسکیت‌باز سرعت خراسان رضوی در رقابت‌های کشوری صعود ۱۰۹ پله‌ای دختر تنیسور ایرانی در رنکینگ جهانی سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان ایران: برگزاری رقابت‌های باشگاهی، انگیزه را افزایش می‌دهد نگاهی زنانه به جنگ در کتاب «دوازده خوان» ۴ خراسانی در تیم ملی والیبال کمتر از ۱۸ سال دختران| مشهدی‌ها حریفان آسیایی خود را شناختند مصرف این ادویه جادویی از پیری زودرس پیشگیری می‌کند! ارتباط میان کم‌خوابی و استرس با چاقی چیست؟ افزایش اعتبارات پروژه‌های «شهربانو» به ۵۹۰ میلیارد تومان در شورای اسلامی شهر مشهد چطور زندگی عروس ۱۶ ساله در چند روز نابود شد؟ | روایت دختری که با گریه به مرکز مشاوره پلیس مشهد آمد چند زوج نابارور با کمک پژوهشگاه رویان فرزندشان را در آغوش کشیدند؟ هشدار یک متخصص: غر زدن به مغزتان آسیب می‌رساند ضرورت توجه به حوزه زنان و خانواده در سیاستگذاری های کلان فرهنگی خانه داری| چرا کیک، یک طرفه پف می‌کند؟ کم‌کاری تیروئید احتمال ناباروری را افزایش می‌دهد
سرخط خبرها
نحوه مواجهه زنان با بحران متفاوت از مردان است| ضرورت حمایت از زنان سرپرست خانوار در شرایط جنگی

نحوه مواجهه زنان با بحران متفاوت از مردان است| ضرورت حمایت از زنان سرپرست خانوار در شرایط جنگی

  • کد خبر: ۳۹۸۶۷۹
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۸
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به اینکه نحوه مواجهه زنان با بحران متفاوت از مردان است، گفت: در طراحی برنامه‌های حمایت روانی اجتماعی، معیشتی و بهداشتی و… الزاما یک برنامه واحد برای همه گروه هدف موثر نیست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدحسن موسوی چلک با بیان اینکه در شرایط بحران مانند سیل و زلزله و همچون جنگ فعلی، نیازها، توانایی‌ها، نحوه مواجهه و مسئولیت‌های زنان متفاوت از مردان است، گفت: در این شرایط مددکاران اجتماعی، مدیران چرخه مدیریت بحران و عموم مردم، رویکرد حساس به جنسیت را در مدیریت و اجرای خدمات مددکاری اجتماعی خود مدنظر قرار دهند.

وی با اشاره به توانمندی‌های مردم فارغ از جنسیت به ارائه توصیه‌هایی در راستای حمایت از مادران و زنان «در معرض آسیب» پرداخت و گفت: در طراحی برنامه‌های حمایت روانی اجتماعی، معیشتی و بهداشتی و… الزاما یک برنامه واحد برای همه گروه هدف موثر نیست و لذا بایستی متناسب با نیاز‌های خاص زنان حتی به تفکیک دختران نوجوان، مادران، زنان سالمند برنامه‌ها را متناسب با نیازشان پیش‌بینی کرد.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ادامه داد: معمولا دسترسی به منابع برای زنان و مردان یکسان نیست و لذا باید در این شرایط با تبعیض مثبت در شنیدن و انعکاس نیاز‌های مبتنی بر جنسیت سعی در تعادل‌بخشی به توزیع عادلانه منابع و تامین حمایت روانی اجتماعی برای زنان داشت.

موسوی‌چلک تاکید کرد: زنان سرپرست خانوار به خصوص آنهایی که از نظر مالی در مضیقه هستند، نیازمند توجه بیشتری‌اند و لذا با مطالبه‌گری اجتماعی و حمایت‌یابی از منابع و ظرفیت‌های محله‌ای و منطقه پیش‌بینی لازم برای مراقبت از آنها باید صورت گیرد.

وی با بیان اینکه مادران به واسطه مسئولیت‌پذیری و نقشی که در خانواده ایفا می‌کنند ممکن است از توجه به خود غافل شوند و بیشتر در پی مراقبت از اعضای خانواده (نوزاد، فرزند بیمار، فرزند پشت کنکور، عضو سالمند و …) باشند، یادآور شد: از برنامه مراقبت از خود برای مادران نیز نباید غافل شد. علاوه بر این نیز شناسایی ارزیابی نیاز‌های روانی، بهداشتی و تغذیه‌ای زنان باردار نیز متناسب با شرایط آنها باید مورد توجه قرار گیرد و اقدامات لازم جهت دسترسی به منابع پیش‌بینی شود.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به حمایت‌های روانی از دختران نوجوان گفت: دختران در دوران بلوغ به واسطه نیاز‌های روحی روانی و عاطفی خاص این دوران، ممکن است در معرض آسیب‌پذیری بیشتری باشند. توجه و مراقبت والدین و در صورت نیاز بهره‌مندی از خدمات مشاوره‌ای رایگان از منابع اجتماعی مانند خط ۱۴۸۰ سازمان بهزیستی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

موسوی‌چلک ادامه داد: تجربه بحران کرونا نشان داد، بعضا به واسطه حضور بیشتر اعضای خانواده در منزل ممکن است بحث و جدل‌ها و در مواردی خشونت‌های خانگی افزایش پیدا کند؛ بنابراین بایستی ضمن هدفمند کردن فعالیت‌های اعضای خانواده، تقسیم کار بین آنها، آموزش‌های لازم جهت نحوه رفتار و تعامل مثبت در بحران، کنترل خشم و به طور کلی مهارت‌های زندگی در دسترس خانواده قرار گیرد که مددکاران اجتماعی به صورت مجازی و حضوری در این خصوص می‌توانند نقش آفرینی کنند. همچنین در شرایط فعلی که ممکن است خانواده‌ای مجبور به ترک محل زندگی خود و اقامت در شهر یا منطقه دیگر داشته باشد توجه و رعایت ملاحظات فرهنگی اجتماعی (نحوه تعامل، اسکان گروهی، حجاب و پوشش، مسائل بهداشتی همچون دستشویی و استحمام و …) به خصوص برای زنان اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.